Watch it undersökte rädslan för lasermannen! – Workshop #2

Watch its torsdagsserie tog sig ny skepnad efter förra veckans premiär! Denna gång var det dags att gå ut på stán och filma reportage! Efter att vi lärt känna varandra lite och tagit upp vad vi skulle vilja göra på stadens gator kom vi fram till ett mycket allvarligt dagsaktuellt tema – Skjutningarna mot människor av utländsk bakgrund!

Den nye lasermannen har varit höstens stora samtalsämne. Löpsedlar likt den ovan har blivit väldigt vanliga efter de riktade skjutattacker mot människor med utländsk bakgrund. Vi gick helt enkelt ut och frågade Malmöborna om hur de kände sig angående det förskräckliga som skett (där bland annat en person dött). Summa av vad de vi intervjuade sa var att de kände oro men att man inte kan sluta leva sitt vanliga liv för det och att de trodde att det var en person som kanske inte mår så bra som gjorde detta. Det var en del andra som kopplade ihop det med de nyrasistiska stämningarna som finns i landet och att det alltid är någon som gör det mest extrema och försöker döda människor.

En vanlig rubrik i tidningarna om den nya tidens Laserman. I veckan sköts en man i magen.

Här ovan är två av Watch its utsända på gång med att intervjua människor på Malmös gator. Intervjuerna kan du hitta här!

För nästa veckas workshop kom det önskemål om att fortsätta med reportage om Malmöbor och hur de trivs i sina bostadsområden. Återstår att se vad som kommer upp nästa vecka! =) Det får vi ta reda på nästa torsdag klockan 17.00! Be there!