Watch it! NEWS gjorde egna löpsedlar och satte upp på stan!

Igår var det åter dags för en av de berömda Boost to ACTION-träffarna på Kulturplats Lagret. Vi började med att värma upp kropp och knopp med en övning som kallas heta stolen, där vi fick fundera kring påståenden om unga ofta syns och hörs i media, om det är lika mycket män som kvinnor i media, om det som står i media alltid är sant, om medias bild av Malmö stämmer överens med verkligheten och om det alltid är viktigaste nyheten som hamnar på löpsedeln?

Sen gjorde vi en undersökning för att se om vår känsla stämde. Vi satte oss i olika grupper och klippte ut bilder på och rubriker om män, kvinnor och unga som vi sen satte upp på väggen. Nyfiken på resultatet? Kolla in här:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KUkr6p_nigk[/youtube]

Nu när vi både hade tänkt kring media och kollat på en tidning som exempel var det dags att vara våra egna undersökande reportrar! I olika team kom vi fram till frågor vi ville ställa och gav oss ut på stan; “Vilka aktiviteter för unga skulle du vilja fanns?” och “Vilken nyhet skulle du vilja läsa i morgondagens tidning?”. Tillbaka på Lagret sammanställde vi svaren och formulerade våra egna Watch it! NEWS-löpsedlar som vi sen satte upp på stan.

Klicka HÄÄÄÄR för att se hur det såg ut när löpsedlarna hängdes upp!

Nästa tisdag 15/3, alltså om två veckor, är det tema foto. Då skapar vi VÅR bild av Malmö! Kl 17-19 på Kulturplats Lagret. Häng med då!