Watch it! frontade budskap och spred värme på Möllan

Denna vecka har vi dragit igång workshopsserien Boost to ACTION där vi testar olika sätt att uttrycka åsikter, samtidigt som vi lär känna en massa nya vänner. Grymt kul, tycker vi!

Malmö testade hur som helst vårt engagemang genom att bjuda på en riktigt kall dag. Skulle vi verkligen orka ta oss ut i kylan, när det var så skönt att hänga i de knallrosa sittpuffarna på Kulturplats Lagret?

IMG_3610

Vi värmde upp med lite mingelbingo, där vi lärde känna varandra bättre, och snart var diskussionen igång om vilka budskap vi ville lyfta fram på Malmös gator. Då kunde plötsligt inget stoppa oss! Banderoller och färger åkte fram och tillsammans målade vi budskapet att det borde finnas fler aktiviteter för unga.

IMG_3611

Samtidigt som vi jobbade var Södra Innerstadens Tidning på plats. ”Får ni plats med allt som ni vill ha sagt på banderollen?”, undrade journalisten. Vi hade knappt tid att svara, men snart fick hon själv se svaret vid Möllevången där vi fortsatte uttrycka oss med tejpgraffiti och gatukritor. Banderollen fick snabbt sällskap med många tillhörande ord: ”Trygghet, kultur, aktivism, respekt, vänskap…”.

IMG_3609

När vi var klara frös vi alla riktigt mycket, men vi hade varma leenden på läpparna, och vi längtade redan till nästa gång. ”Får jag ta med min brorsa då?”, undrade en av deltagarna. ”Så klart, alla är välkomna!” sa vi.

Sedan gick vi hem, men budskapen satt kvar för att nå fram till många fler. Nästa gång är det vår tur att själva vara journalister, för då skriver vi löpsedlar till Watch it! NEWS.

//♥ The Watch it! crew

PS. Glöm inte nästa träff i Boost to ACTION:

Tisdagen den 1/3 på Kulturplats Lagret, Friisgatan 15B