Watch it!-deltagare visar SIN bild av Malmö!

Kärlek, gemenskap, kreativitet, mångfald och trygghet var några av de nyckelord som togs fram av deltagarna på Watch it!s workshop “Picture it – Fota DITT Malmö!” i tisdags.

Efter vi hälsat välkomna och lärt oss varandras namn genom en fartfylld namnlek var det dags att värma upp bildtänket. Vi letade upp en bild vi gillade i en tidning och motiverade valet för grannen. Därefter var det dags för ett megastort bildspel där vi fick förflytta oss runt i rummet till olika platser beroende på om bilden kändes som mycket eller lite Malmö för en själv. Därefter var det dags att börja jobba i team kring frågan “Vad gillar du med Malmö?” följt av “Hur kan det visas i ett foto?”. De superkreativa personer som samlats till tisdagens workshop hade snabbt miljoner grymma idéer och satte igång att fota. Kolla in fotona där DERAS bild av Malmö visas upp i bästa blandningen av stämning, symboler, känslor och miljöer;

MALMÖ ÄR KÄRLEK & GEMENSKAP:

Det visar sig i hur vi umgås – alla är välkomna oavsett hur vi ser och och var vi kommer ifrån.

Folk sitter på torget och hänger och trivs och är glada.

MALMÖ ÄR TRYGGT:

Bilden media visar av allt farligt som händer i Rosengård stämmer inte enligt en deltagare.

Trots en mörk gränd känner vi oss fria och trygga.

MALMÖ ÄR I UTVECKLING:

Här finns mat från hela världen. Det är en symbol för en bra mångfald.

Det byggs mycket nytt samtidigt som det gamla bevaras.

Det händer mycket i Malmö, här finns mycket kreativitet och finns alltid något att göra.


Klicka här för att också kolla in klippet om statyn på Möllan och vad den säger om Malmö som stad!


Tillbaka in i värmen på Kulturplats Lagret hade vi vår egna fotovernissage. När vi kollade på bilderna frågade vi oss om det fanns nån skillnad mellan fotona i tidningen vi tittat på i början och de som vi själva tagit? Vi diskuterade också om vi höll med om de beskrivningar av Malmö som finns i media. Efter en lång intressant diskussion bestämde vi oss för att försöka publicera våra bilder i en tidning, för att visa VÅR bild av Malmö. Håll utkik på bloggen för att hålla er uppdaterade om hur det går.


Nästa gång vi ses är tisdag 29 mars, kl 17-19, Kulturplats Lagret. Då är det workshop i Fanzine-vikning – alltså vi gör våra egna minitidningar och sprider över stan! Häng på då!!