Watch it! bjuder in inspiratörer och DU är välkommen!

Vill du bli inspirerad i ditt aktivistande?

Watch it! bjuder in inspiratörer

och DU är välkommen!

Program för Våren 2011

Plats; Tryckeriet på Rolfsgatan 7b i Malmö

Anmälan till; info@watchit.nu (senast dagen innan)

Måndagen den 4 april

kl 18.00-20.30

Vi workshopar om jämlikhet Karin Ander och Johanna Eriksson som har jobbat med lika behandling i olika projekt delar med sig av sina erfarenheter. Vi får tillsammans tänka kring workshops som metod och samtidigt diskutera värderingar och jämlikhet. Mest givande är nog denna träff för dig som jobbar/har jobbat/vill jobba som ledare av något slag. Vi bjuder på fika 🙂

Måndagen den 11 april

kl 17.30-20.30

Workshop om craftivism och sms-broderi Viktoria Günes, konstnär och kultur- och medieproducent, om craftivism och sms-broderi – där snabb digital kommunikation möter det långsamma traditionella hantverket, med en diskussion om konst i det offentliga rummet. Kom diskussionslysten och ta med dig något du vill brodera på! Vi bjuder på fika.

Onsdagen den 27 april

kl 18.00-21.00

Vårmingel med Teater Vi som är aktiva i föreningar eller är nyfikna på att bli ses för att mingla, conecta med varandra, käka snittar och diskutera demokrati. Vi har bjudit in Banditteatern med föreställningen På villande hav, ”som är en absurd och komisk pjäs som både ställer demokratibegreppet under lupp och drar det till sin spets. Men vad är egentligen demokrati? Vad kan man göra inom ramen för att få kallas demokrat?”.

Måndagen den 2 maj

kl 17.30-19.30

Workshop i Bryt! av Elliot Edberg från RFSL Ungdom. Bryt! är ett normkritiskt material. Det betyder att vi väljer att undersöka hur normer påverkar våra värderingar och vår vardag istället för att bara fokusera på och berätta om människor som bryter mot normerna. Genom olika övningar ser vi hur normer diskriminerar människor som inte passar in. Vi bjuder på fika såklart.

Måndagen den 23 maj

kl 17.30-19.30

Loesje-skrivning! Loesje är den namnet på den holländska tjejen som tröttnade på plakat. Hon skrev små budskap för att få folk att tänka till istället, sen satte hon upp dem på elskåp över hela staden. Häng på och skriv budskap i form av Loesje-texter tillsammans, det är superenkelt och kul. Erik Lensell kommer leda skrivandet och det finns fika!