Watch it!-aktivister mötte julen på Nobeltorget – Workshop #8

Nästa sista workshopen innan jul, men energin var fortfarande maxad! Torsdagens träff gick i julens tecken. Vi mjukade upp med lite lära känna-varandra övningar och fartfyllda lekar som snöbollen och vanten. Sen började vi snacka jul, vad vi tyckte om julen och olika sätt att fira/inte fira på. Ett bildcollage sattes ihop för att visa vad vi har för bild av julen idag. Sen var det dags att börja tänka kring hur vi skulle VILJA att julen såg ut. Vi brainstormade med snabbt roterande papper och genom att skriva och rita kom saker som “En syn på världens som en plats för allt som lever. Enhet. Solidaritet”, “Mat och tak över huvudet för alla”, “Dricka mindre”, “Omtanke”, “Kärlek till alla” och massa andra kloka tankar fram. Lapparna sattes upp på väggen som inspiration till kvällens huvudaktivitet; aktivist-julpysslet!! Genom knep & knåp förmedlar vi våra budskap om hur VI vill att julen ska vara!

Workshop #8: Aktivistpyssla och julpynta ditt Malmö!

För att sprida våra åsikter till alla gick vi till julgranen på Nobeltorget och hängde upp vårt aktivistpyssel! Några av alla de grymma budskap som förmedlades var:

“Inga tårar i jul”

“En God Jul… till och med för grisen!”

En hand med bilder som förenar alla kulturer

“Love, faith, hope, love not war”

Kolla in vårt bildarkiv för att se alla grymma kreationer! Eller ännu hellre, ta en promenix till Nobeltorgets julegran, ta dig en titt och bli inspirerad!!

Som toppavslutning var Radio RGRA på plats och intervjuade oss om Watch it! och julens betydelse för oss. Lyssna på onsdag 15 dec kl 17.30 eller håll utkik på deras hemsida där det kommer läggas upp alldeles alldeles snart!

Nästa torsdag är det säsongsavslutning för Watch it!. Vi pratar önskningar och krav inför det nya året. Hur vill vi att 2011 ska bli? Hur ska det blir verklighet? Och vem behöver veta? Vi gör film-klipp och skickar till de som behöver göra slag i saken för att göra sin del i att uppfylla våra nyårs-önskningar! Kl 17, på Tryckeriet. Ses då!