Visa det med en QR-kod!

Sista workshopen innan sommarlovet har gått av stapeln och det var med en grymmegrupp från Ung i Sommar! De jobbar med förslag på hur stadsmiljön kan se ut för att tjejer ska känna sig mer välkomna. Men staden handlar ju om så mycket mer än fysiska platser, det handlar om stämningar och hur vi är mot varandra. I första passet förbereddes korta scener i smågrupper utifrån frågan “Hur vill ni att vi är mot varandra i staden?” som sen visades upp på stan för varandra och alla som gick förbi! Såklart bambusade vi också.

Kolla in en av grupperna på –> http://bambuser.com/channel/Watch+it/broadcast/1759670

Ok, nu visste vi vad vi tyckte och några hade fått möjlighet att se det antingen på gatan eller på bambuser. Men för att det verkligen ska bli såhär, för att det ska bli förändring måste vi ju sprida budskapen till ÄNNU FLER!! I andra passet, efter lunch, var det dags för affischgörande och QR-koder! (Klicka här för att läsa om vad en QR-kod är, eller scrolla längre ner i inlägget och läs på affischerna! :)) Varje grupp gjorde affischer utifrån de budskap de tagit fram på förmiddagen och kopplade sin QR-kod antingen till bambuserklippet av scenen, ett foto eller en bild. När affischerna var klara och uppkopierade var det dags att ännu en gång bege sig ut på stan för att sprida budskap. Denna gång genom att affischera!

När dagen var slut hade vi alltså på tre superintensiva timmar använt hela fyra olika sätt att uttrycka och sprida åsikter på; teater/aktion på gatan, bambusa, göra affischer och QR-koder. Metoder vi hoppas på att se mer av på Malmös gator framöver!!