Vi frontar budskap på stadsbibblan!

Så var det dags för den första Idé -> Action metodworkshopen med skolvärlden. Tack vare CPI (Centrum för Pedagogisk Inspiration) hade vi lyckats få ut inbjudan till Malmös pedagoger och skolbibliotekarier. I Röda rummet på Stadsbiblioteket i Malmö samlades vi för att testa på workshopen, och sedan prata om vilka metoder som använts. Allt enligt planen att pedagogerna själva ska kunna ta med sig workshopen, själva hålla den, och sprida den vidare!

Givetvis var temat för dagen SKOLA. Vi pratade om vad vi ville förändra i skolan i Malmö. Det pratades om allt från segregation och att skolan och samhållet behöver växa samman mer – till gratis frukostbuffé och flextider.

Men sen kom det allra roligaste – vi gjorde aktion! En grupp fastnade för tejpgrafitti – och blev fast när de tog sig an bibliotekets egen yttervägg. En bibliotekarie från receptionsdisken kom ut för att se vad för ligister som vandaliserade – och möttes av en bibliotekariekollega. Skratten hade svårt att lämna kroppen efter det…

Såhär såg det ut –>

 

[youtube]http://youtu.be/gNd-sitNhIk[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/9u1UZdwu-sc[/youtube]

Såhär kändes det  –>

[youtube]http://youtu.be/08FRG8walMo[/youtube]

En grupp gick till en närliggande skola (Petri) och satte upp banderoll med superfint budskap till eleverna.  –>

[youtube]http://youtu.be/KLbcpcirFrM[/youtube]

 

Fler bilder hittar ni på flickr! ->