Uppdrag -> Utveckla dina ledaregenskaper!

“Utveckla dina ledaregenskaper!” var titeln på den 15 mintuter långa workshop som Watch it! fick i uppdrag att hålla under Malmö Högskolas Föreningsmässa i torsdags. En kul utmaning att anta, tyckte jag! 

Hur planerar vi en workshop där deltagarna känner att de har hunnit fatta vilka vi är, landa i tänket kring vad temat gäller och också känna att de har utvecklat sina egna ledaregenskaper – på bara en kvart!!?? Vi delade minuterna väl och lät deltagarna fylla tiden genom att själva tänka, ta ställning och diskutera, inom ramar i form av övningar som vi gav dem.

Vi tänkte tillsammans kring tre delar;

– Förebilder – ”Berätta om en bra ledare du har träffat. Vad gjorde att den personen var en så bra ledare?”

– Vi tog tempen på ledarskap genom att ta ställning och förflytta oss till olika platser i rummet

– Vision –  “Hur vill du va som ledare?”

Det gick fort. Men det fantastiska var att det kändes verkligen som att vi lärde känna varandra lite, jag fick nya tankar och kände mig glad av att ha mötts och tänkt tillsammans kring vikten av att använda demokratiskt ledarskap till att alla deltar och ta gemensamt ansvar.

Efter workshopen härjade jag, August, Fatuma och Daniel runt på Malmö Högskolas Föreningsmässa tillsammans med många andra härliga föreningar och organisationer som håller på med allt ifrån magdans och mänskliga rättigheter till feminism och sport för personer med funktionsnedsättning. Vi hade med oss en hatt som uppmanade föreningarna att bonda lite mer med varandra och inte bara fokusera på de förbipasserande studenterna som nya möjliga medlemmar. Föreningarna mötte det positivt och jag fick i alla fall känslan av att det blev lite varmare mellan raderna av bord med pins, flyers och gratisgodis 🙂

/Hilda