Snart ut i Europa – unga flygande idéer

24 oktober möttes deltagarna från Sverige i projektet Empowering european citizens, på Tryckeriet i Malmö. Watch it! var med och höll i mingelövning och förändringsspel för att deltagarna skulle börja lära känna varandra.

Snart är det dags för deltagarna att ge sig ut till olika platser i Europa för korta utbildningsdagar. Elin Dagerbo på Centrum för Publikt entreprenörskap dokumenterade intryck från kvällen:

“När våra trettio deltagare möttes på kickoff i veckan var det tydligt att projektidéerna spände från allt från utvecklingsprojekt i Uganda till antirök-kampanjer för unga tjejer och biodling. Men alla var eniga om en sak: Det ger kraft och inspiration att träffa andra som också tror att det är möjligt att påverka samhällsutvecklingen. Snart ger deltagarna sig ut i Europa.

Lite nervösa, men mest nyfikna, intog trettio personer Tryckeriet i Malmö i tisdags och utbytte tankar och idéer. De var alla deltagare i  utbytesprojektet Empowering European Citizens som Centrum för Publikt Entreprenörskap driver tillsammans med British Council i samarbete med Glokala Folkhögskolan.

– Det är viktigt att känna att man inte är ensam om att tänka såhär kring sociala frågor. Nu ser jag fram emot att åka och träffa andra deltagare i Prag och Bratislava och bygga nätverk i Europa, sa Andreas Ragnarsson, en av deltagarna.”

“Vi passade på att fånga två av deltagarna på film, klicka på deras namn under bilderna för att bli inspirerad!”


Sofi Holmgren berättar om sitt projekt Adopt a Bee.
www.adoptabee.se


Hanin Shakrah vill länka i hop människorättsaktivister, lärare och elever i Sverige och Mellanöstern.

Projektet genomförs med ekonomiskt stöd från Europeiska kommissionen. För uppgifterna i denna publikation (som är ett meddelande) ansvarar endast upphovsmannen. Europeiska kommissionen tar inget ansvar för hur dessa uppgifter kan komma att användas.