Regeringens svar till Watch it och Demokrati stavas vi

Ibland när man tror att politiker och samhället i stort gått och lagt sig och inte bryr sig särskilt mycket kan man plötsligt vakna upp och se att det finns ett visst intresse för vad ungdomar tycker och tänker om saker och ting. Och att det faktiskt är vi unga som ser till att de gör det! Vi skickade för några veckor sedan mail till regeringen om den workshop vi hade i Eslöv, och fick följande svar från departementssekreteraren:
___________________________________________________________________________

Hej!

Stort tack för brev och filmer!
Ungdomsminister Nyamko Sabuni har inte möjlighet att personligen kommentera de budskap ni valt att lyfta fram men den politiska staben har fått ta del av ert brev och era filmer.
Regeringen är medveten om de många utmaningar och problem som unga står inför vad gäller skola, arbete och bostad och arbetar aktivt med att söka lösningar.
Om ni har möjlighet så skulle det vara intressant att få veta mer om ert projekt och de resultat ni har kommit fram till vid ett möte hos oss.
Hör gärna av er med frågor eller funderingar.
Med vänliga hälsningar

Johan Lycke
Departementssekreterare/Desk officer
Utbildningsdepartementet/Ministry of Education and Research
Enheten för ungdomspolitik och det civila samhället/Division for Youth Policy and Civil Society
___________________________________________________________________________

Såklart ska vi ta tillfället i akt att träffa dem och hoppas på att vi tillsammans med alla våra workshopsdeltagare lyckas påverka ännu mera framöver! Kom med och var med och påverka samhället som du vill!