RåFILM – första inspirationsboosten

Igår hade vi den stora äran att bli gästade av vårens första aktivister i Watch it!s nya serie av inspirations-boostar från alla möjliga håll och kanter. Först ut var alltså Anna-Klara och Alex från filmkollektivet RåFILM (http://rafilm.se/).
Workshop med RåFILM
Vi var 9 stycken som fick lära oss massa bra saker att veta när man vill hålla på med film, men kanske inte är expert på det!

Här kommer några snabba tips;

  • Jätteenkelt redigeringsprogram, heter Jaycut och man redigerar på nätet – topp om man ändå vill ha upp sina små klipp på vimeo eller youtube sen. Gratis!
  • Open source = betyder att massa folk världen över samarbetar kring att det ska finnas ickekommersiella program på nätet, öppna för alla – we like!
  • MPEG Streamclip hjälper dig att rippa saker från nätet. Som när Watch it! t ex behöver rippa sina egna klipp från bambuser och youtube så är det great 🙂
  • Creative commons – motsatsen till Copy right – dela med dig av dina verk, låt dem inspirera andra och utvecklas vidare tillsammans – så cool och ska definitivt börja nyttjas av Watch it! snarast.
  • Vi fick massa tips på alternativa visnings- och distributionssätt att använda för att nå ut med politisk film t ex Drive by cinema, luffarbio och innergårdsvisningar – men för detta krävs att få den unika live powerpointen som Anna-Klara iscensatte med hjälpa av RåFILMs egna scrapbook – hör av er till ak@rafilm.se

Workshop med RåFILM
Kolla in RåFILMs filmer –> http://www.vimeo.com/channels/rafilm

Fler Inpiratörer är på väg, DU är välkommen! Kolla här!

Vill du bli inspirerad i ditt aktivistande?

Watch it! bjuder in inspiratörer

och DU är välkommen!

Plats; Tryckeriet på Rolfsgatan 7b i Malmö Anmälan till; info@watchit.nu senast dagen innan

Måndagen den 4 april kl 18.00-20.30

En workshop på temat jämlikhet där Karin Ander och Johanna Eriksson som har jobbat med lika behandling i olika projekt delar med sig av sina erfarenheter. Vi får tillsammans tänka kring workshops som metod och samtidigt diskutera värderingar och jämlikhet. Mest givande är nog denna träff för dig som jobbar/har jobbat/vill jobba som ledare av något slag. Vi bjuder på fika 🙂

Måndagen den 11 april kl 17.30-20.30

Workshop med Viktoria Günes, konstnär och kultur- och medieproducent, om craftivism och sms-broderi – där snabb digital kommunikation möter det långsamma traditionella hantverket, med en diskussion om konst i det offentliga rummet. Kom diskussionslysten och ta med dig något du vill brodera på! Vi bjuder på fika.

Måndagen den 2 maj kl 17.30-19.30

Workshop i Bryt! av Elliot Edberg från RFSL Ungdom. Bryt! är ett normkritiskt material. Det betyder att vi väljer att undersöka hur normer påverkar våra värderingar och vår vardag istället för att bara fokusera på och berätta om människor som bryter mot normerna. Genom olika övningar ser vi hur normer diskriminerar människor som inte passar in. Vi bjuder på fika såklart.