Öppen workshop i Intern demokrati

I torsdags gick första metodworkshopen i intern demokrati av stapeln. Att utforska den interna demokratin är något som Watch it! lagt mycket tid på under våra år som projekt och kollektiv. Vi tror att om vi ska jobba med demokrati med andra måste vi börja med oss själva. Vi tror också att om vi på allvar vill skapa ett bättre sätt att organisera samhället på än dagens måste vi också våga titta på våra egna strukturer och utmana dem. Genom workshopen i intern demokrati vill vi dela med oss av våra tankar och erfarenheter, tips på verktyg och förhållningssätt vi prövat, men också lyssna in andras lärdomar och idéer.

Vi startade med ett pass om tryggare rum, för att skapa en så jämlik och trygg lärandesituation som möjligt, men också som ett verktyg att ta till sina sammanhang. Därefter gick vi genom Watch it!s sex förhållningssätt som har inspirerat och genomsyrat vårt interndemokratiska arbete. Utifrån varje tankesätt delade vi med oss av tankar och/eller konkreta metoder vi använt oss av. Några metoder gjorde vi också på plats, till exempel:

DSC_0005

Deltagarna prövar på utvärderingsmetoden “Filurerna i trädet”.

IMG_5709

Vi gör övningen “Jag i gruppen” för att så syn på sina egna och andras personliga preferenser kring kontakt, inflytande och öppenhet.

Vi tackar alla för en fin och givande eftermiddag tillsammans!

 

– Nyfiken på metoderna och tankesätten? Några av dem finns att ladda ner här.
– Vill du komma på nästa workshop i trilogin “Att göra demokrati“? Anmäl dig till Idé –> Action! senast mån 21 april.

Etiketter: