Nyårsönskningar till Ilmar & co – Workshop #9

I torsdags hade vi 2010 års sista workshop med Watch it!

Vi snackade önskningar och krav inför det nya året! Vi frågade oss hur vårt dröm-2011 ser ut och provade på att låtsas vara kommunstyrelsens ordförande, Ilmar Reepalu, för en dag. Vi gjorde våra nyårsönskningar till små filmer och skrev helt enkelt ihop ett mail till de som vi tycker behöver göra sin del i att uppfylla våra önskningar!

Såhär skrev vi;

Hej!

Vi är ett gäng unga inom ett projekt som heter Watch it! som har haft en workshop där vi diskuterat önskningar inför 2011 i Malmö. De områden som vi kände var viktiga var trygghet, jobb, skola och bostäder. När det gäller trygghet så tror vi att en bättre kontakt och kommunikation emellan medborgare i olika stadsdelar och med myndigheter kan bidra positivt. Exempel på satsningar skulle kunna vara fler “röda vakter” på stan, såsom de i Rosengård.

Apråpå jobb skulle det behövas fler möjligheter till olika typer av jobb, t.ex. deltidsjobb för att kunna plugga samtidigt. Många unga är oroliga för att inte få arbete!

Även skolan är viktig, där alla behöver känna sig trygga och delaktiga. Det är något att går igenom och som lägger grunden för ens framtida liv.

Slutligen talade vi som sagt om bostäder och här önskar vi fler hyresrätter så att alla får lättare att skapa en bostad oavsett plånbok!


Här kommer små filmer där vi berättar vårt budskap till er!
Klicka på länkarna nedan!

Trygghet:
http://bambuser.com/channel/Watch+it/broadcast/1260274

Jobb:
http://bambuser.com/channel/Watch+it/broadcast/1260269

Skola:
http://bambuser.com/channel/Watch+it/broadcast/1260259

Bostäder:
http://bambuser.com/channel/Watch+it/broadcast/1260266

God Jul & Gott Nytt År!

önskar
Hussein, Asef, Hilda och Lisa


Watch it!
Folkbildningsföreningen i Malmö
https://watchit.nu
Facebook: Watch-It MalmöLund