Inbjudan: Att göra demokrati! Metodworkshops 2.0

inbjudan_ws_2014_2

 

Watch it! erbjuder våren 2014 tre öppna workshops i konkreta metoder för

Att GÖRA demokrati


För vem?
För alla som vill inspireras och utforska verktyg för att göra demokrati – på gatan, i skolan, i stadsdelen eller i föreningen.

Vad ska hända?
Metodworkshops 2.0! Vi delar med oss av metoder vi utforskar, med utrymme för att koppla det till ens eget sammanhang. Det senaste året har vi genomfört över 40 liknande workshops, nu har vi bearbetat och utvecklat innehållet ett steg vidare.

Till dig som har deltagit i en metodworkshop tidigare: Flera moment kommer att kännas igen, men några delar kommer också vara utvecklade. Välkommen, och tipsa gärna fler intresserade som du tänker på. Inbjudan kan ladda ner som pdf här.

 

Torsdag 20 mars, kl 16-19 på Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16 i Malmö

INTERN DEMOKRATI
Metoder för deltagande och roliga interna strukturer, möten och processer: Under workshopen delar vi med oss av några av de erfarenheter och tankesätt som inspirerar och genomsyrar Watch it’s arbetssätt. Du får med dig konkreta metoder och verktyg att använda i din grupp.

 

Torsdag 24 april, kl 16-19 på Tryckeriet, Rolfsgatan 7b, Malmö

IDÉ → ACTION!
Step-by-step to action! Energifyllda metoder för hur grupper kan gå från idé till verklig action och på vägen ha en deltagande och demokratisk process. Det handlar om att testa att agera på det vi engageras av och att prata om vår roll som medborgare.

 

Torsdag 8 maj, kl 16-19 på Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16 i Malmö

DEMOKRATISKT LEDARSKAP
Inkluderande och interaktiva metoder för att leda utan att styra och ge former utan att forma. Med demokratiskt ledarskap syftar vi då på hur du som ledare kan bidra till deltagande och demokrati i en grupp.  Under workshopen pratar vi, reflekterar, diskuterar och testar metoder och verktyg.


De tre tillfällena är gratis att delta i. Fika kan köpas i café Marilú på Sofielunds Folkets Hus / Tryckeriet innan, under och efter workshopen.

Anmäl dig  genom att skicka ett mail till info@watchit.nu senast måndagen innan respektive workshop.

 

Varmt välkomna önskar Watch it!

https://www.watchit.nu/

Vad är Watch it!?
Watch it! är ett kollektiv av pedagoger och aktivister som utforskar metoder och processer för att GÖRA demokrati! Vi leder workshops och hittar på aktioner för att höja våra röster!

Varför behövs metoder för demokrati?
Vi vill se ett samhälle där människor har makt över sina egna liv. Ett samhälle där de som påverkas av besluten också är de som är med och utformar dem. Där alla har självkänsla och självförtroende att våga uttrycka sina åsikter, och att agera på dem.

Vi tror att det är tillsammans vi hittar styrkan och lusten att förändra. Att vi måste prata mindre och göra mer! Och att vi i det arbetet behöver verktyg. Därför utforskar vi metoder för att göra demokrati.