In med respekt, kärlek och nytt tänkande i våra huvuden!

“Vi behöver starta om våra huvuden” Vi måste få ur allt negativt som egoism, rasism och girighet. Sen in med allt positivt som  frihet, kärlek, fred och framförallt nytt tänkande.
– Så gick diskussionen i den ena gruppen av tjejer när jag gästade Internationella Kvinnoföreningens grupp “Räkna med oss!” Efter att ha värmt upp genom att intervjua varandra med korta frågor i “Speed” så var diskussionen i full gång. Men diskuterat är precis vad de har gjort, under hela året, och det märks. Mycket är redan tänkt och viljan stark att nå ut med sina åsikter. Gruppen bestämde sig för att göra en banderoll som sedan hängdes upp i passagen där alla pendlare från Triangeln passerar.

Grupp nummer två var ännu ivrigare. För att alla deltagare skulle hinna vara med innan andra möten väntade så begav de sig till Triangelstationen vid Johannes kyrkan, lastade med flera rullar tejp av olika slag. Budskapet var tydligt “För varje 100 kr en man tjänar, tjänar en kvinna 85 kr” och prydde plattorna utanför den nya stationen.
IMG_0143
Diskussionerna vässades, formuleringarna blev skarpare och åsikterna ännu mer bekräftade denna kväll. Men den mesta energi uppstod i all respons tjejerna fick från folk på gatan! Många frågade “Vad gör ni?”, nyfikna stannade till och andra blev intervjuade av tjejerna om hur de uppfattade deras budskap.
IMG_0198
När mobilkamerorna hade blixtrat färdigt och vi var tillbaka i Internationella Kvinnoföreningens lokaler konstaterades det att vi hade åstadkommit massor så enkelt och på så kort tid. Känslan var att vi hade påverkat många vi mött på gatan och att vi hade haft jätteroligt. En tjej avslutade med att uttrycka “Jag är stolt över mig själv och alla här inne”.

Hål i hatten för dessa tjejer kan vi räkna med i framtiden!