Watch it! frontade budskap! – Workshop #4

Watch it!´s torsdagserie på Rolfsgatan fortsätter och denna veckan träffades 13 unga Malmöbor med massor av energi för Workshop #4 ”Fronta ditt budskap!”

Efter att ha lärt känna varandra lite närmre genom Mingelbingo och fika gav vi oss på Watch it!´s Åsiktstwister för att värma upp händer, fötter och huvud. Det blev mycket diskussion bl a kring frågorna; ”Hur skulle du reagera om någon hade målat ett konstverk på din husvägg?” och ”Hur känner du om du hör någon förmedla budskapet ”Länge leve kungen!”?”. Pratet gick också kring vad som är konst och vem som bestämmer över utsmyckningen av det offentliga rummet.

Sugna på action började vi skapa utifrån de framdiskuterade budskapen; ”Hjälp barn i nöd”, ”We need you”, ”Fred” och “Vad vi gillar med Malmö”.

Watch it! blev först ut i världen (vad vi vet) på att göra Lövgrafitti! Det formades ett peace-tecken på en husvägg med hjälp av denna teknik. Två banderoller målades, gatukritorna dammade och några gick loss och skrev budskap med maskeringstejp. Även budskap på färgglada lappar och ballonger spreds. En vägg blev prydd av budskap som är viktiga för alla Malmöbor att tänka över!

Vi samlades efteråt och konstaterade bl a att ”Det kändes rätt, man kunde säga allt man har i hjärtat”, ”Att man fick säga något som betyder något till allmänheten”, ”Roligt att lära känna nya” och att ”Jag vill komma hit igen”. Det kom upp önskemål till kommande torsdagar om att prova mer graffiti, intervjua och göra TV.

See YOU nästa torsdag kl fem!

/Watch it!-crew