Agera för dröm-fritidsgården!

Hur ser er dröm-fritidsgård ut? frågade Watch it! 20 blivande fritidsledare på Hvilans Folkhögskola.

“Länge leve kreativiteten”, “Människor ska inte förvaras, för kreativa mötesplatser” och “Mötesplatser ska vara för alla” blev några av svaren. Snön trotsades och budskapen spreds för att fler skulle kunna ta del.

IMG_5505 IMG_5506IMG_5529

 

IMG_5504

“Skapa möjlighet till projekt och förverkliga sina drömmar, på fritidsgården”

– Det handlar om att stötta för att stötta. Staten ska stötta fritidsledaryrket så att fritidsledare kan stötta de unga som känner sig utanför samhället. Vi har en viktig roll som blivande fritidsledare där. 

 

 

 

 

IMG_5518

“Välkomna till skogen”

– Alla ska känna sig välkomna till skogen, respektera naturen, umgås med vänner och lära sig något nytt. Naturutflykter är underskattade därför är det viktigt att ta en del av den riktiga världen – naturen, där vi kommer ifrån. 

 

“Man odlar sin jämlikhet för trygghet” IMG_5533

 

 

 

 

 

 

Vi gästade gruppen för att tillsammans köra workshopen Idé->Action där vi pratar demokratiskt förhållningssätt och framförallt provar att tillsammans formulera budskap och sedan agera på dem. För att som fritidsledare kunna jobba demokratiskt med unga tror vi att arbetet måste starta i oss själva som ledare. Så genom erfarenheten av att själva testa att uttrycka åsikter kring dröm-fritidsgården, och få en egen känsla i kroppen av att gå ut och agera, hade vi en gemensam grund för att gå vidare till fokus på om det skulle kunna göras liknande ute på fritidsgårdar för att peppa unga att agera för sina idéer.

Hilda & Linda från Watch it! tackar för en hoppfull dag – med er ute på fritidsgårdarna kommer kreativiteten att flöda och orden jämlikhet och trygghet att bli praktik!