God jul önskar EkoReko<3Lund med berättelse om terminens sista träff!

Måndagen inleddes som vanligt med en mårunda tillsammans med gäster från Künst-gruppen.
Efter detta så var det dags för Marcus att hålla i en aktivitet. Aktiviteten var av stillsammare form än de som EkoReko vanligtvis deltar i, nämligen att bara sitta tyst och slappna av i fem minuter. En väl vald aktivitet då detta nyfunna lugnet var essentiellt för den kommande filmen.

Maten, Chili Sin Carne med inspiration från David, lagades mycket snabbt och effektivt av till större delen ekologiska och/eller närodlade varor. Till detta serverades knaprigt vitlöksbröd (a la Simon) och stekt ostronskivling (som enligt studier sänker kolesterolhalten!).

Efter lite strul med projektorn så började vi se filmen, en intervju med kannibalen Issei Sagawa. Filmen var både svårsmält och tankeväckande. Det var inte bara det att kannibalen var obehaglig, men även det att han hade blivit kändis i Japan. Människor bad honom signera böcker, han fick skriva för tidningar och samarbeta med författare och filmskapare. Inte inåfrån fängelset eller ett mentalsjukhus, utan som en fri man.

Diskussionen som följde var till en början lågmäld, men övergick senare i diskussion om bland annat samhällets behandling av människor med psykiska sjukdomar, skadligheten i att tabubelägga sex (Sagawa var uppväxt i en konservativ familj och visste ingenting om sex), köttindustrin och medias glorifiering av våld.

Efter detta följde utvärdering av terminen, och betyget var helt klart godkänt! Vi ser fram emot ännu en fin termin av ekologisk mat och tankeväckande filmer!

/Tobias