Nyhetsbrev #1 Watch it! – Vad händer egentligen?

Nyhetsbrev #1  – 2010-03-18
Ladda ner – pdf

Nu är det i hög tid att uppdatera om vad som händer i Watch it! Även om vi fortfarande väntar på besked från Allmänna Arvsfonden om finansering så är vi i Watch it!-gänget de sista som sitter och rullar tummarna. Under våren har arbetsgruppen med åtta unga från Lund och Malmö arbetat vidare med att forma Watch it!’s koncept och planerat in tre workshops.

Den första workshopen i Watch it!´s historia gick av stapeln i måndags. Deltagarna var från Södra Innerstadens Ungdomsråd och platsen var Garaget i Malmö. Vi bambusade, snackade om vad vi gillar och vad vi tycker måste förändras i Malmö. Vi fikade och tänkte kring hur vi kan jobba med påverkan och inflytande i vår närhet. Men det var mindre snack och mycket verkstad! Vi formade fort idéer, förberedde material utifrån vår kreativitet och agerade.

Workshopsdeltagarna jobbade fram ett tema som ligger dem varmt om hjärtat och som de känner är aktuellt just nu: Pressen i skolan. Alla var överens om att det är hård stress, dålig planering och koordinering mellan de olika kurserna och att eleverna själva har alldeles för lite att säga till om. Detta måste förändras nu! Deltagarna agerade genom att måla en banderoll “Save our school”, en klädde ut sig till nörd, det fotades och skapades en facebookgrupp under parollen “Make that change!!” där de ska mobilisera fler som tycker samma sak.
Kolla in resultaten och gå med i facebookgruppen! I skrivande stund har den 54 medlemmar!

Nästa chans blir den 13 april på Wickmanska i Lund, alla engagerade eller nyfikna är välkomna. Passar Malmö bättre så kör vi även lördagen den 8 maj, en fyra-timmars workshop, kom och hitta vårens inpiration!

Imago Malmö – Malmös nyomgjorda lokalkanal har börjat sända TV live och Watch it! är med på ett hörn och sänder. Detta tillsammans med andra nya sociala medier ska vi fortsätta utforska. Sänd live-tv du med! Gå in på: www.imagomalmo.se

Watch it! + Jag bor i Malmö = sant. Stora grejer är på gång! Malmö stad ska ta fram en ny handlingsplan för hur ungas åsikter och idéer ska ha inflytande över stadens utveckling och processen heter just Jag bor i Malmö. Alla unga, höj era röster och hojta till, vad tycker Du om Malmö? www.malmo.se/jagborimalmo

Har ni frågor, tankar eller vill bara snick-snacka lite med oss, tveka inte att maila:
info@watchit.nu eller ring vår kontaktperson Hilda Kraft på 0702-662056.

Vårhälsningar från Watch it!-crew