Men. Vart tog mjölet vägen? EkoReko<3Lund utforskar seitanvärlden!

Instruktionerna kom från Tobias: “Ni ska knåda mjölet i skålen med vatten tills vattnet blir alldeles vitt. Då byter ni vatten och börjar om.”

Och. Som vi knådade. Och knådade. Och knådade. Och mjölklumpen blev mindre. Och mindre. Och mindre.

Dagens träff bestod av att utforska seitanvärlden. Det var spännande! Och, trots de första meningarna till synes, mycket lättare än många av oss trodde.

Idag fick vi också lära oss att seitan både är nyttigt (proteinrikt), bra för miljön (kan odlas här, inga konstiga tillsatser m.m.) och billigt. En superärtt helt enkelt! Speciellt gott när den idag fick avnjutas med en god sallad, matvete och tahinisås. Mums!

I samband med matlagningen gick vi också igenom de spännande förfrågningarna som EkoReko<3Lund har fått och vissa saker började planeras. Te.x. så kommer delar av gänget vara så väl deltagare som aktiva veganbull- och visdomsordsutdelare på Inflytandedagarna i Lund i veckan (tisdag (13/11) och onsdag (14/11)) och  ska ett besök göras på Klädoteket i Malmö under nästa veckas träff för att lära oss mer om hur de har strukturerat upp sitt arbete.

Woho! Spännande tider går oss till mötes!