Hur skulle ert drömMalmö se ut?

Över tre år av idéer, energi, provande, svåra grejer, succér, oro, pepp och lycka har försökts sammanfattas i tre workshops. I torsdags körde vi en av dem, “Idé -> Action!”, öppen för alla – nya nyfikna och gamla Watch it!-fans. Och ni fattar vilken känsla!

Häftigast är att vi som pysslar med Watch it! fick precis lika mycket nya inputs, coola idéer och ny energi som under alla år dvs – inget stannar här -> förändringen rullar vidare i oss alla, i handlingar och hjärtan.

Ungefär tjugo pers upplevde hur det är att gå från att hitta på en massa idéer om hur vi vill ha Malmö till att agera på åsikterna, på bara två timmar.

Tankarna var många och viljorna att förändra starka!

En grupp skapade ett Speakers corner på temat “Att unga ska höras & Antirasism”. En annan grupp jobbade kring att skapa en vinstfri stad och en reklamfri stadsmiljö. De tog fram bannern “Ingen reklam tack! Mvh, Malmö stad”. Och den tredje gruppen körde under banderollen “Ett färggrannare Malmö” och gick ut och målade gatorna med så väl budskap som färg.

Ute och agerade fick vi feedback både i form av nyfikna och rädda blickar, en dam tackade. Tillbaka konstaterades känslor som eufori, adrenalin, mycket energi och att det var roligt att göra så snabbt. En workshopsdeltagare uttryckte det som “Hade vi haft en timme på oss hade det inte gått, nu hann vi inte ha prestationsångest”.

Med mycket konstruktiv feedback till oss som workshopsledare tackar vi och ser fram emot att se skillnad när den långa listan på “Vem ska få veta?” börjar avverkas, person för person, myndighet för myndighet.

Hilda & Linda