GRAFF it!

GRAFF it!

I måndags vaknade jag, Lisa i arbetsgruppen, av att det pirrade i magen och nästan kliade i fingrarna, det var ju äntligen dags för höstens första aktivistmöte! Idén gick ut på att deltagarna skulle få lära sig grunderna i graffiti samtidigt som vi såklart spred fantastiska budskap, GRAFF it! helt enkelt!

Vi befann oss nära ”Rondellen”, Folkets Park, vid en av Malmös två lagliga graffitiväggar, bra initiativ tycke jag som det gärna får bli fler av! Workshopsledare var grymma Amanda Martinez från bl.a. Makeriet som började med att förklara lite olika tekniker, material och metoder och dagen till ära hade köpt in snygga färger med höstkänsla. Hon rollade upp en tom vägg, skissade upp Watch it! och självklart megafonen, sen satte vi alla igång för att göra resten tillsammans. Vi hjälptes åt att spåna design, olika budskap och fotade processen, det färdiga resultatet och vägen dit syns här nedan. De budskap som målades upp var:

– Ifrågasätt normerna nu!

– Var är jämlikheten????

– DEMOKRATI av alla

– Höj din röst!

– Jag röstade inte på banken…

– varför ska jag då betala för den?

– YALLA!

– Change the game!

Det var väldigt roligt att få testa på denna snygga, coola konst och konstatera att det är spännande med platser i staden, som denna vägg, som så snabbt förändras och pryds av nya uttryck, former och tankar. Fler kreativa häng tillsammans!

Det blev även besök av Fria Tidningen som gjorde ett litet reportage, så håll utkik! Nu dröjer det lite till nästa aktivistmöte som blir den 21 november, håll gärna utkik efter mer info om det och även allt annat roligt fram till dess.

Fred och kärlek!