Folkbildningsföreningen i Malmö söker två processledare till demokratiprojekt med unga

Vad är Watch it!?
Watch it! är ett projekt där unga tillsammans med hjälp av deltagande folkbildningsmetoder hittar nya vägar och verktyg för förändringsarbete i vardagen. Vi har varit på för många möten och workshops där det snackas fint och klubbas höga mål, men när ska det hända? För att inte tappa energin måste vi agera. Vi ska höras och synas och vi ska göra det på ungas sätt. Folkbildningsföreningen i Malmö ska tillsammans med ungdomar från Lund och Malmö med olika social bakgrund genom workshops, lyfta de frågor som unga tycker är relevanta och använda de metoder och verktyg för förändringsarbete som ungdomarna själva utvecklar. Läs mer i projektbeskrivningen.


Arbetsuppgifter

Vi söker två processledare som kommer att arbeta på 50% tillsammans med projektledaren från och med 16 augusti 2010. En stor del av arbetet handlar om att planera och genomföra workshops, utveckla och tänka kring metoder och workshopskoncept, bjuda in föreläsare och anordna studiebesök. En viktig del i arbetet innebär att organisera och skapa en bra dynamik med de grupper av unga som kommer att vara i centrum för projektet. Att handleda och stimulera är här viktigt. I uppdraget ingår även rekrytering av deltagare till projektet, unga i åldern 15-19 år. Rekryteringen kan ske bland annat genom besök på gymnasieskolor, hos föreningar, genom att synas på olika mötesplatser och att arrangera aktiviteter.
Ett löpande arbete med hemsida och sociala medier är en viktig del av projektet, liksom en kontinuerlig dialog med projektets styrgrupp och samarbete med aktörer som driver liknande verksamhet i Malmö och Lund.

Vi söker dig som…
Har ett starkt engagemang för demokratifrågor, allas lika möjligheter att vara med i samhällsutvecklingen och kan inspirera andra. Du bör vara flexibel, utåtriktad, kreativ och gilla att samarbeta. Det är ett plus om du har stort nätverk bland unga i Malmö/Lund och kontakter med Malmö/Lund:s föreningsliv. Erfarenheter av att leda workshops och av föreningsengagemang i olika former är meriterande. En förmåga att organisera och administrera är även viktig, liksom en förmåga att kommunicera i olika sammanhang och att använda sociala medier.
Du bör vara intresserad av att arbeta med unga och av att pröva olika metoder för påverkansarbete.
Med tanke på de unga människor vi skall möta ser vi att Du själv är i åldern 20-25 år.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande under vecka 31 och 32 och du ska vara tillgänglig för att börja arbeta vecka 33 eller enligt överenskommelse.

För mer information, kontakta oss!

Varaktighet/Arbetstid
Provanställning 6 månader, med möjlighet till förlängning i projektanställning upp till 2 år.
Halvtid 50%.
Varierande arbetstider, kvällstid och helgarbete kan förekomma.

Tillträde
Den 16 augusti 2010 eller enligt överenskommelse.

Lön
Fast lön, månadslön.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 1 augusti 2010
Vi tar emot ansökan via e-post till:
ansokan@watchit.nu

Ansök med ett personligt brev (max 1 A4) och CV.
Bifoga ett underlag där du resonerar kring:
1. Hur gör Du för att skapa en positiv samhällsförändring?
2. Berätta om en projektidé du har för att väcka engagemang för samhällsförändring.
Du kan skicka dina resonemang i text (max 1 A4), eller som en ljud- eller videopresentation (max 5 min). Länka då till en fil online (t ex via skickafilen.se, alternativ uppladdat material på youtube eller liknande).

Kontakta oss om du har någon fråga om ansökan.

Kontaktpersoner
Hilda Kraft, Folkbildningsföreningen i Malmö
0702-662056
hilda@glokala.se

August Nilsson, Folkbildningsföreningen i Malmö
073-6982557
august@glokala.se

Läs mer om projektet i projektbeskrivningen.

Ladda ner annonsen som pdf.