Tic toc goes detective

Igår va det dags för workshop med de grymt engagerade unga i Holma igen. Tillsammans med Rädda barnen va vi där och vi körde igång med lite tankar och pepp från förra gångens banderollmålning som blev väldigt bra (se föregående Tic toc-inlägg). Dagens workshop pratade deltagarna om vilka man vill ha med sig i förändringsarbetet i Holma. Det fullkomligt östes på med förslag -> Politiker, artister, dansgrupper, tjänstemän, kommun, brandmän, polis, näringslivet, organisationer från det civila samhället, fritidsgårdar och inte minst människorna som bor i området.

Vi bestämde att vi på ett peppande sätt ska börja ta kontakt med alla dessa och göra både besök, intervjuer och inte minst se till så att de blir en del i processen fram till den 14e april då vi ska ha en temaworkshop i Holma (mer info om detta kommer snarligen). Vi blir alla detektiver =)!

Vi provade under workshopens gång på hur det är att intervjua varandra om Holma och sina drömmar om framtiden. Sedan gick de ut och pratade med människor i området, för att känna på lite hur det är att träffa “okända” och göra intervjuer utan att man faktiskt känner personerna. Så nu är vi fullt laddade med både självförtroende, pepp och kunskap på hur vi ska få till den förändring vi vill! Några av de saker folk drömmer om i Holma och hur man ska uppnå det finns på fotona här över, ta ett kik!