Tic toc – kids of democracy gjorde nyhetssändningar

I tisdags träffades vi igen i Holma för att fortsätta att peppa och göra coola saker av hur vi tycker att Holma ska förändras! Den här gången körde vi temat nyhetssändning, där man fick möjlighet att bli nyhetsankare! Zana och Mohammed tog tillfället i akt och pratade om att lägenheterna borde fräschas upp både invändigt och utvändigt för alla invånares skull och att det också är en sak som skulle göra att Holma sågs som finare utåt sett.

Mohammed vill att det ska komma ett Internetcafé i Holma för att unga ska ha någonting att göra om dagarna. En hel del av kriminaliteten som begås skulle försvinna eftersom unga ofta gör dumheter när man är uttråkad och när man känner att varken politiker, tjänstemän eller polis bryr sig om dem som bor där. Som uppbackning till nyhetsankarna fanns både Majid och Ali som både bollade idéer och diskuterade bakgrund, och som dessutom agerade kameramän! Ett riktigt filmcrew helt enkelt!

Budskapet va klart och tydligt. Fixa bättre lägenheter och ett internetcafé och vi blir alla lite gladare. Kolla in filmerna här nedan!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MxMBuj9DZHA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZW-2qJigjqc&feature=player_profilepage[/youtube]