Post till Malmös politiker

Hej!

Mitt namn är Dafina. Jag är 17 år gammal och  bor på Holma. Jag är en ungdom precis som alla andra, men till skillnad från ungdomar som bor i ett fint område så bor jag i ett område med en hel del kriminalitet. Efter att ha levt nästan en stor del av mitt liv i Holma så är det surt att få höra att dåliga saker händer. Vad ska man då göra för att minska kriminaliteten i mitt område som jag vuxit upp i? Jag skulle inte säga att jag känner mig otrygg när jag går ut men när det händer mycket på kort tid som t.ex. Skottlossning, Knivhuggning och att gängmedlemmar har besökt Holma så känner man sig inte särskild säker när man råkar gå förbi i en gata utan belysning. Den största anledningen som leder till brott är brist på sysselsättning. Ungdomar behöver jobb och något att göra på fritiden.

Men det alla glömmer är att Holma inte bara består av nackdelar utan ibland får man faktiskt se åt den ljusa sidan. Något som jag personligen är väldigt stolt över är det nya projektet som ett gäng ungdomar från Holma har startat. Tic Toc – Kids of democracy.

_________________________________________________________________________________________________________

Hej!

Detta brev är utformat till alla politiker. Har Ni någonsin undrat varför brott begås? För att ungdomar har ingenting och göra och blir rastlösa. Fler aktiviteter behövs i våra områden. Som t.ex. Aktivitetshuset på Holma. Men det är ojämna öppen tider för oss ungdomar. Rastlöshet följs av deprimering. Så som Tyskland använde sig av multiplikationseffekten efter första världs kriget för att bygga upp landet. Pengar spenderas på samhället men skattepengarna överväger det i längden. Alltså vad jag försöker säga är att bygger du t.ex. en affär så kan fler människor bli anställda och då betala mer skattepengar till staten/kommunen. Landets ekonomi växer. Ett internetcafé hade varit ett bra start på Holma. Dvs att ett internetcafé hade lockat ungdomar bort från skit och brottslighet och hade varit ett utmärkt mötesplats. Man måste riskera för hög vinst.

Med vänlig hälsning deltagare i Tic-Toc Kids of Democracy, 16 år.
Holma, Malmö.