Holmas unga skapar sin stadsdelsförändring – igår genom kreativitet och foto

Igår möttes möttes Holmas ungdomshjältar återigen för att gräva vidare i hur vi vill förändra stadsdelen! Metoden för dagen var att använda foton och på så vis uttrycka sig både genom kropp och bild hur man vill se en förändring. Deltagarna bestämde sig för att göra ihopklipp av olika bilder och texter som vi sedan fotade av, följt av några intervjuer dessutom om vilken förändring man vill se.

Temana som togs upp var “Vi vill ha eget internetcafé”, “Vi fryser – Spendera mer på bostäder för unga och hemlösa”, “Vi vill inte ha mer bus, SLUTA bygga lyxhus”, “Holma idag – Holma i framtiden ” och “Mer aktiviteter för kvinnor”. Kontentan handlade alltså om hur unga vill se mer aktiviteter för unga i form av exempelvis ett internetcafé och mer utrymme för kvinnor att ta sin plats och bli sedda lika mycket som killar. Unga vill också se mer lägenheter som är tillgängliga för alla, inte bara de som har pengar. Och så ska de även vara färglada och snygga.

Här nedan kan du se både foto och film från våra deltagare och den kreativitet som finns. Och då det här var bara andra träffen!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kUUppEC3ORU&feature=player_profilepage[/youtube]