KüNST målar känslor & analyserar bilder

Hoj!

Ikväll har vi inspirerats av ett bildspel, diskuterat och analyserat vad vi fått för känslor och vad vi tror att konstnärerna känt när de skapat bilderna.

I bildananlysen av 10 helt olika bilder hittade vi känslorna; ilska, mystik, sensualitet, hot, sårbarhet, styrka, löjlighet, skön otydlighet, trygghet, rörelse, ensamhet, hämnd, skräck, twistar, lura hjärnan, två sidor av samma sak, drömmar, våga, facination, ägande, sorg, fantasi, det finns inte en sanning som är rätt.

Efter det skapade vi egna bilder utifrån våra känslor.

Vi diskuterade massor!
Vi började med att fråga oss själva vad vi känner när vi målar eller skapar något. Vi tror att uttrycka sig kreativt behöver och gör alla fast på olika sätt – skriva, rita, springa etc. Det är som terapi när en mår dåligt. Snacket tog oss vidare och landade i engagerade åsikter och tankar kring mobbing, skolan, lärare, att sticka ut eller få vara den man är och uppväxtens betydelse för hur en människa blir. Vi pratade om föräldrars och skolans ansvar, Friends som projekt och deras metoder. Att någon som byter skola pga mobbing måste få en bra start och stöd av en vuxen.

 

Bestämdes inför NÄSTA GÅNG:
Tisdagen 6 december kl 16.30

TEMA: ”Vad vågar vi säga om vad vi känner och tycker?”
– Vad vågar folk säga bakom en mask? Vad är rätt och fel? Vad gör att någon är perfekt/normal? Finns det något perfekt liv? Folk vågar inte säga grejer! Kan vi ge folk masker och be dem säga något de inte vågar säga annars, sedan filma eller fota det? Kan vi prova gå ut på stan och be folk skriva på lappar vad de annars inte skulle våga?

JA!!! → Vi provar nästa gång!!!!

Vi pysslar masker och förslagslådor. Sen går vi ut och tar tempen på Lundaborna – vad vågar de säga bakom en mask eller vad vågar de skriva på en lapp och lägga i en låda? Vi diskuterar kring vad vi vågar och känner.

Material: Hilda fixar gummiband, skisspennor, paljetter, julgransglitter, vitt tjockare papper och pinnar. Alla tar med glasburkar, platslådor eller skokartonger (att göra ”förslags-brevlådorna” av).

Fika: Sofia Jönsson handlar choklad. Veronica och Sofia Krotin fixar kakor utan ägg.

PS. Boka redan nu in måndagen den 12 december kl 17.30-20.00 för en hejdundrans julavslutning med KüNST och DIY 🙂

Kram kram, Hilda

Etiketter: , , ,