“Kommunen tar inte initativ, det måste vi unga själva göra!”

Termometern – ta tempen på dina åsikter! Jag tycker om staden jag bor i. Säg två saker som något som gör dig glad. Berätta om något du tycker är orättvist. Jag känner att jag är med och påverkar beslut som rör min hemstad. Den bilden av min hemstad som skildras i media är sann. Har du varit upprörd senaste veckan pga nåt du hört, nyhet eller liknande? Berätta.

Dessa påståenden startade på veckans Künstträff viktiga diskussioner om vår frustration över människors skillnad i frihet beroende var de är födda & hur de ser ut. Hur vi ska akta oss för förutfattade meningar – att en tror en vet hur nån är pga hur den ser ut. Vår ilska över att kvinnor och män fortfarande får olika mycket lön, sexistisk reklam, näthat mot kvinnor och orättvisan i att polisen stannar personer och kollar ID utan anledning.

När vi kom in på ämnet ungas inflytande var alla rörande överens om att unga kan påverka, MEN att det är mycket upp till en själv att kolla upp vad som gäller. Kommunen når inte ut, så det är svårt att veta vad och hur en ska göra. Unga måste själva ta alla initiativ.

När vi värmt upp våra tankar var det dags att leta bilder som kunde symbolisera våra åsikter och sprida budskap genom våra tryck. Dessa tjusiga motiv kommer nästa vecka pryda våra tröjor och väskor!

Å så lekte vi såklart 🙂

Och så workshopade vi fram ett gemensamt dokument för vad som är bra att tänka på innan, under och efter en träff som ledare. Nu eftersom alla i Künstgruppen turas om att leda träffarna 🙂

Håll utkik – klokheterna kommer som ett eget blogginlägg senare i veckan! 🙂