Watch it! tipsar -> åk på grymt Popkollo!

Popkollo är ett musikläger för tjejer 12-18 år* som i år arrangeras för 10:e sommaren i rad. Popkollo är både för dig som aldrig spelat och för dig som redan spelar musik.

På Popkollo får du skapa och spela musik tillsammans med andra. Du får lära dig spela ett instrument, eller utvecklas i ett instrument du redan spelar. Du får repa i band, skriva låtar, spela in, producera musik i dator och sampla ljud, rappa och delta i roliga och inspirerande workshops.

Det spelar ingen roll vilken musik du gillar – på Popkollo finns plats för alla stilar. Det finns några inriktningskollon som fokuserar på en särskild stil, dessa är Elektro, Hiphop/RnB och Metal/Punk. Läs mer om de olika inriktningarna nedan.

I år arrangeras Popkollo på 8 olika platser i Sverige, däribland på Arena 305 i Malmö. En rad artister är involverade i att göra Popkollo, utöver dessa besöks kollona av andra gäster – hittills är bl.a. The Knife, Nour El Refai och Serengeti klara för något kollo.

Alla ska kunna gå Popkollo, oavsett hur mycket pengar man har eller inte har! Kostnaden för kollot är därför beroende på hur mycket varje enskild deltagare har möjlighet att betala.


Mer om de olika inriktningarna:

Popkollo Original är ett kollo för alla musikstilar och smaker, du får delta i musikworkshops inom olika genres och tekniker. Under veckan får du repa, skriva låtar, spela in, ha inspirationsworkshops med artister från musikbranschen och spela live.

 

Popkollo Fortsättning är för dig som vill spela i band och som redan gått på Popkollo och för dig som redan har lite erfarenhet av att spela ett instrument eller i band eller som är nybörjare men har fyllt 16 år. Musiksmaker blandas i en härlig mix! Här får du lära dig mer om musikbranschen, utvecklas på ditt instrument och att spela i band, delta i inspirerande workshops mm.

 

Popkollo Metal/Punk ska du gå om du gillar hårdare musik tex hardcore, hårdrock, punk, metal osv. På kollot får du repa och skriva låtar med ditt nya band, delta i workshops med artister. Growl, skrik och dubbeltramp, allt är möjligt.

 

Popkollo Elektro är för dig som gillar dans, techno, elektropop, elektronika, hiphop osv och vill skapa musik med hjälp av datorn. Vi programmerar beats, spelar in ljud (samplar), använder roliga effekter, lär oss använda midi, spelar in instrument och sång mm.

 

Popkollo Hiphop/RnB är för dig som gillar hiphop, rnb, soul eller reggae och älskar att sjunga, rappa, vill skriva texter/rhymes och producera egen musik/beats. Vi använder datorn som instrument och där finns inga begränsningar för vad du kan skapa. Under kollot får du träffa artister från Sveriges hiphop/soul/RnB/reggae-scen i roliga workshops.


För mer info och anmälan: www.popkollo.se
*Popkollo välkomnar personer som identifierar sig som tjejer och transpersoner. Rekommenderad ålder är 12-18 år, men om du är lite äldre eller yngre så kan du prova att söka ändå.
Etiketter: ,