Watch it! synliggjorde normer

I måndags gick Watch it!s femte inspirationsträff av stapeln i form av en workshop i Bryt!. Bryt! är ett normkritiskt material, vilket betyder att vi fokuserade på att synliggöra normer och vilka privilegier det medför istället för att bara berätta om människor som bryter mot normerna.

Genom övningar och diskussioner fick vi känna på och tala om hur det kan kännas för normbrytare och hur normer kan diskriminera människor som inte passar in. Vi fick även tänka till kring vilket pronomen vi vill bli kallade (han/hon/hen/den) och träna oss på att använda begreppet cis-person (= en person vars biologiska, sociala, mentala och juridiska kön är detsamma. ”Cis” kommer ifrån latin och betyder ”på samma sida”, till skillnad från trans som betyder “över till andra sidan”).

Vi tackar Elliot Edberg från RFSL för en fin och tankeväckande workshop och hoppas på fler tillfällen för reflektion tillsammans framöver.

<3 <3

//Watch it!

PS. Kolla in och ladda ner Bryt!-materialet som pdf på –> http://www.rfslungdom.se/v%C3%A5rt-material Vi fick även en liten lathund med metodtips från RFSL som finns att låna på Watch it!s kontor. Det är bara att komma förbi o ta en kik 🙂