Watch it! på Doc Lounge – visning av Til Ungdommen

Förhandsvisning av Norges mest omtalade film just nu + samtal om engagemang på Doc Lounge.

16 oktober är August från Watch it! med och leder ett samtal efter visningen av “Til Ungdommen”. Se trailern:

Doc Lounge skriver inför kvällen:

LIVE: Malmöbaserade Alice Boman älskar stämsång, dova trummslag, orgel och basgångar, men just denna kväll väljer hon att framföra hon ett specialset med mer avskalade versioner av sina låtar. Det blir Alice, ett piano och framframför allt – fantastiskt vackert och stämningsfullt. Lyssna här!

SAMTAL: Efter filmen hålls ett panelsamtal där vi diskuterar ungdomsengagemang här i Sverige och hur händelsen på Utöya har påverkat unga. Samtalet modereras av August Nilsson från Watch it!, ett projekt av unga för unga som utforskar olika metoder för att göra förändring och demokrati.

Medverkande i panelen:
Jon Carlstedt, Malmöbaserad filmskapare och skribent. Uppvuxen i Norge, genom hela sin ungdom engagerad i politiska organisationer och har varit på Utøya flera gånger.
Sara Marknäs, ordförande i SSU – Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Diana Iskra, ordförande i Röda Korsets ungdomsförbund
Maria Lindberg, gymnasielärare

Om filmen:

Sana, Henrik, Haakon och Johanne är med i var sitt politiskt parti. De befinner sig alla i en intensiv period där de övar på att bli slipade debattörer inför skolvalet. Sana längtar efter att bli av med tandställningen innan skolan börjar. Henrik börjar tröttna på att försvara sig mot dem som tycker att hans parti är rasistiskt, Haakon ser fram emot en egen lägenhet och Johanne funderar över om hon egentligen passar som hårdför debattör. Den 21 juli tar Johanne färjan till det socialdemokratiska ungdomslägret på Utøya. Det som sedan händer kommer att förändra livet för alltid.

”Till ungdomen” är ett unikt historiskt filmdokument eftersom den fångar ett skeende där man kommer mycket nära en liten grupp människor, både före och efter katastrofen. Det är en generationsdokumentär som gestaltar ett ofattbart nationell trauma, men också en livsbejakande, humoristisk och hoppfull berättelse om unga människor som vill göra världen bättre och vågar vara öppenhjärtiga framför kameran. På engelska har filmen fått titeln ”Bravehearts”. skriver NICHOLAS WENNÖ I DN. Läs hela artikeln här!

TID: 19.00 / FILM: ca 20.00

PLATS: Babel, Spångatan 38 Malmö