Ta makten tillbaka – Gå in och rösta i Ung&Dums val!

Våra kompisar Ung&Dum jobbar för att barn och unga ska få mer att säga till om i politiken. Politik ska inte vara ett stängt rum där endast vuxna är välkomna. Ett rum där vuxna pratar om saker som rör barn och unga, men som barn och unga inte får riktig insyn i. För att öppna håller Ung&Dum ett val. I valet kan du som är upp till 20 år rösta på sin viktigaste politiska sakfråga. Valresultatet görs sedan tillsammans med dig och alla andra som röstat om till kravlistor till politiker.
Så nu går du in och röstar i Ung&Dums val! Varför? Jo för att du genom 15 minuter av ditt liv tar lite politisk makt, till dig själv och till andra barn och unga! Genom att rösta i Ung&Dums val är du en del av att slå två flugor i en smäll. Först och främst så är du med och förändrar bilden av barn och unga, till att ses som självklara röster i politiken. Utöver detta lägger du fokus på din viktigaste politiska sakfråga – du får alltså inflytande i vilka frågor som vi ska få politikerna att jobba mer med!

 

Det här gör du nu då för att vara med Ung&Dum och sprida valet:

  1. Rösta i valet – Efter att du röstat kan du se hur valresultatet ser ut just nu. Du får också tillgång till en vattenstämpel (twibbon) som du kan lägga på din profilbild.
  2. Sprid länken till valsidan (www.ungochdum.se/valet) på twitter, på facebook och på din blogg.
  3. Vill du göra mer? Gå in på www.ungochdumse/ambassador och bli ambassadör.
  4.  
Etiketter: