PANTRARNA INTAR MALMÖ IKVÄLL KL ÅTTA!

En föreläsning, och filmvisning ” BEHANDLA INTE OSS SOM DJUR ” som handlar om Pantrarna, om hur ungdomar i förorten har organiserat sig, och om deras kamp för en upprustning av förorten.

Det här är Pantrarna:

“Dess medlemmar är folk från olika förorter men främst från Biskopsgården. Det rör sig om individer som fått nog av nedskärningar i den gemensamt finansierade offentliga sektorn som har gått ihop för att agera tillsammans, göra sina röster hörda och kräva att tas på allvar”

“Vi från Pantrarna menar att det inte kommer att hjälpa något eller någon att sätta eld på bilar, man bör snarare sätta krav på politiker om man vill ha samhällsförändringar. Många utav Pantrarnas medlemmar studerar på universitetet samtidigt som de har växt upp i förorten – detta är vår största styrka. Vi tror på att vi kan vara förebilder för ungdomarna och göra dom till förebilder för kommande generationer.”

Läs mer om Pantrarna: http://pantrarna.wordpress.com/om-pantrarna/
Finns även på Facebook: https://www.facebook.com/pantrarna.upprustningavfororten?fref=ts
Pantrarnas Malmö turné:
20/11 Rosengårds Folkets Hus Persborgtorget 1 kl 18:00
21/11 Gatans Bio, Bricks, Tegelhuset Rosengård Kl 18:00
22/11 Motetten Folkets Hus, Munkhättegatan 202 (Lindängen) Kl 18:00

Då PANTRARNAS MALMÖ TURNE avslutas på Motetten Folkets Hus, har även Raparen Bigry Mac bokats, vars texter speglar förorterna i Sverige!
Många ungdomar i förorten identifierar sig i hans texter, han har blivit en förebild inom svensk förorts Hip Hop trots sina unga år (23)

“Som 14 åring tog han sig långt i tävlingar som t.ex. “Göteborgstalangen” då det blev final två år i rad. Bigry Mac tog sig även till final i “Musik Direkt” och vann guld tillsammans med sin grupp FullHouse i tävlingen ”Phetaste” (Stadskampen i hiphop)
Bigry Mac gjorde sin succé med låten “Hör Ni Mig” som släpptes sommaren 2011. En låt som talade ärligt om de samhällsproblem som förorterna utanför bl.a. Göteborg tampas med. Just nu jobbar han exklusivt på att släppa sitt debutalbum som beräknas vara klar våren/sommaren 2013.

Låten “Hör Ni Mig” är även med i filmen “BEHANDLA OSS INTE SOM DJUR”
Bigry Mac “Hör Ni Mig” http://www.youtube.com/watch?v=GCIlifYlz6M

Välkomna att delta i filmvisningen och samtal med Pantrarna, samt höra Bigry Mac framföra låten “Hör Ni Mig”

Pantrarna kommer hit, med en förhoppning om att starta upp Pantrarna Malmö. Om intresse finns, så kommer det att hållas ett möte med dom intresserade efter evenemanget!