Glokala berättelser – SÖÖÖÖK nuuuuu!

På Glokala folkhögskolan skapas en arena för det glokala berättandet

I kursen Glokala berättelser experimenterar vi tillsammans för att stärka våra röster och prova på olika uttryckssätt. Vi startar i vår egen historia och engagemang för att i slutet av kursen möta några av de hundratals folkbildare som kommer från olika delar av världen för att delta i konferensen A World Worth Living In i Malmö. Genom att mötas, diskutera och sprida våra berättelser, kan vi inspirera inte bara varandra utan även människor i vår omgivning att se alla positiva exempel av engagemang som finns i världen, både lokalt och globalt.

Vi kommer att lära av varandra i kursen och söker just dina unika egenskaper och talanger. Du behöver inte vara ett kommunikationsproffs, men förmodligen är du en person som inte kan låta bli att uttrycka dig på olika sätt. Kanske kallar du dig skribent, twittrare, konstnär, fotograf, poet, graffare, skådespelare, dokumentärfilmare, artist, aktivist eller något helt annat. Låt oss veta vad just din passion är!

Kursen inleds med fem veckors distansstudier på halvfart via internet, med start den 9 maj. Varje vecka bygger på ett tema, där vi provar på olika former av berättande och tar del av varandras idéer och erfarenheter. Från och med den 12 juni studerar vi med varandra på heltid under två veckor i Malmö. Konferensen A World Worth Living In pågår den 14-17 juni och då går vi in i vår intensivaste fas där vi exempelvis fotar, filmar, intervjuar och bloggar. På det sättet fångar vi de berättelser som vi vill sprida till fler. Efter konferensen landar vi i det vi varit med om och samlar våra erfarenheter i en verktygslåda som kan användas i liknande utmaningar i framtiden.

A World Worth Living In är en unik möjlighet att lära om vuxenutbildning och folkbildning, med cirka 600-800 deltagare från olika delar av världen. På aworldworthlivingin.se kan du läsa mer om de olika teman som kommer att uppmärksammas under konferensen

Kurstid: Distansstudier på 50 % den 9 maj-10 juni. Heltidsstudier i Malmö den 12-23 juni.

Boende: Vi erbjuder gratis solidaritetsboende i Malmö för de som kommer från andra städer.

Antagning: Via telefonintervju.

Tillgång till dator, gärna med webbkamera, och internet krävs.

Hemsida: berättelser.glokala.se

Kontaktperson/kursansvarig:

Malin Rindeskär

0721 – 641 276

malin (at) glokala.se

[vimeo]http://vimeo.com/21773960[/vimeo]