Ett nytt år igångkickat!

Den bästa kick-offen i mannaminne?

Den 21 augusti anlände våra 10 underbara arbetsgruppsmedlemmar till Lilla Kafferosteriet för 8 timmars lek, lära känna, och planering. Detta tredje år på projektet kommer att handla en hel del om att “knyta ihop säcken” – att sammanställa metoder och lärdomar och sprida dem vidare. Samtidigt fortsätter vi att träffa unga, anordna workshops och hitta på aktioner. För att parera alla sysslor pratade vi under dagen inte bara om vad var och en ville engagera sig i, utan fortsatte också djupare ner i diskussioner om arbetstrukturer, roller, ansvarfördelningar och planering.

Men denna dag hade många fler ingredienser än så! Mingelbingo, kak-tapas, tornbyggartävling, och lapplek fanns på schemat. Ett tag gick vi runt och sa “amööba, amööba, amööba” (underlig lek). Ett annat tag var vi på stan och friade till främlingar, och höll (uppskattade?) tal om päron – delar ur den briljanta tävlingen “The Festival Parkival Challenge!” (påhittad enkom för tillfället). Dagen avslutades med mat och smakligaste myntalemonaden i Malmö på Maroush.

Härunder bjuder vi på några klipp från “The Festival Parkival Challenge!” Reglerna för denna tävling är enkla som en pannkaka: Man delar upp sig i par och får en lista med motiv som man måste hitta och fota (exempelvis churros, karusell, en bil som är röd, etc…), och en lista med saker att utföra och filma (exempelvis ett partytrick, byta ägodel med främling, hålla ett tal om päron, etc…). Sedan ger man sig ut på jakt! Det är väldigt kort om tid, så det gäller att ha de snabba benen först!

 

Hilda håller tal om päron

[youtube]http://youtu.be/71LGeSgUE38[/youtube]

 

August dansar för sig själv

[youtube]http://youtu.be/CHaXbySmv4w[/youtube]

 

Sara visar ett partytrick

[youtube]http://youtu.be/H4aSxCWgeQc[/youtube]

 

Linda masserar en främling

[youtube]http://youtu.be/nFL5cXxOWgo[/youtube]

 

Emma friar till en one-piece

[youtube]http://youtu.be/o6ptShVaEDg[/youtube]

 

Liza imiterar Michael Jackson

[youtube]http://youtu.be/knaUHKTR_28[/youtube]

 

Emma gör ett akrobatiktrick

[youtube]http://youtu.be/oYR37VI_SaM[/youtube]