Nyhetsbrev #8 – på g just nu!

Med varm förhoppning om vår… kommer här en hälsning och en lägesuppdatering om vad som är på g i Watch it! Läs ”Boost to ACTION”, ”DIY i Lund” och ”De kallar sig Kids of democracy”.

Boost to ACTION Det är varför Watch it! finns till överhuvudtaget – just för att peppa till att våga GÖRA! Och också därför så heter vår egen serie av workshops just Boost to Action. Den går av stapeln varannan tisdag, udda veckor, kl fem på Kulturplats Lagret. Det bästa med den är att det är olika teman varje gång och att det är du som kommer som väljer vilket tema som verkar coolast och kommer just då för att agera tillsammans med andra unga Malmöbor. Vi utgår alltid ifrån en diskussion om deltagarnas egna åsikter och landar snabbt i att prova på en metod för action. Vad har hänt än så länge då? Jo, vi har frontat banderoller och skrivit med gatukritor, budskapet löd ”Aktiviteter för unga, kärlek och respekt”. Vi har intervjuat folk på stan och gjort löpsedlar, rubrikerna löd; “Detta vill Malmöborna läsa om i tidningarna; 1. Lokala nyheter, 2. Kultur, 3. Världen” och “Morgondagen nyhet; Billiga tågresor i hela världen!”. Vi välkomnar alla som vill bli inspirerade!

Do it yourself i Lund. DIY – Do it yourself, helt enkelt GÖR DET SJÄLV. Det är grundtanken bakom alla de grupper och kurser som kommer att starta i slutet av mars i Lund. Det är Hemgården i Lund som har kokat ihop projektet och tillsammans med oss i Watch it!, ABF och massor av unga i Lund ska vi göra det till grymma grupper utan gränser för vad som är möjligt att göra. Vi började att undersöka – Vad och hur vill unga lära sig? Utifrån det knåpade vi hop kursförslag som föreningar och fritidsgårdar fick sätta tänderna i. NU är alltså dags att anmäla sig till grupperna! Så är DU ung i Lund eller känner någon som är → gå in på DIYs hemsida.

De kallar sig Kids of democracy ett gäng unga Holma-bor som har massor av energi och vilja att göra sitt bostadsområdet bättre. De är trötta på kriminalitet och bristen på aktiviteter för unga, och de uttrycker att det vill att alla andra ska börja bry sig mer. De har haft en diskussionsgrupp med Rädda Barnen under hösten, nu har Watch it! fått den äran att va med och action har det blivit! De har en hel drös av konkreta förslag på vad som behöver göras och förändras. ”Förorten är inte mindre viktig!” och ”Bojkotta kriminaliteten” är två paroller de ha tagit fram. De har agerat nyhetsankare och gjort egna nyhetssändningar, budskapen var då att fixa bättre lägenheter och önskan om ett internetcafé. Den 14 april är det inbokat en stor workshop då de ska smälla ordentligt, de ska bjuda in polis, tjänstemän, politiker och alla Holma-bor för att snacka tillsammans kring de frågor som Kids of democracy tycker är viktigast.

/Hilda, Daniel och Emma,

Watch it!-crew

Kontakt!?

Mail info@watchit.nu

Hemsida watchit.nu