Nyhetsbrev #6 – Julbrevet 2010

Här kommer…

Watch it!s Nyhetsbrev #6

Julbrevet 2010

Klicka här för pdf!

Aktivistiskt julpyssel – För att förbereda oss, lugna ner sinnet och hinna tänka ett varv till kring; ”hur vill vi ha julen egentligen?” innan den redan står för dörren så har Watch it! under december anordnat en rad julpyssel-tillställningar i aktivistisk anda. Vi har gjort workshops där frågat vi frågat oss; Vad tycker vi om julen? Vad finns det för olika sätt att fira/inte fira på? Tankar som kommit fram är bl a; ”En syn på världen som en plats för allt som lever”, “Mat och tak över huvudet för alla”, “Dricka mindre”, “Omtanke” och “Kärlek till alla”. Är du nyfiken? Kolla in julgranen på Nobeltorget 🙂

Nyårsönskningar till Ilmar & co. Efter jul kommer nyår och med det såklart starka förhoppningar om att 2011 kommer bli The year of change. Därför filmade vi in våra nyårsönskningar under en workshop och skickade direkt till de som har makt, dvs några väl valda kommunalråd och självaste ordförande i kommunstyrelsen. Önskningarna handlar om trygghet, jobb, bostad och skola – ämnen som workshops-deltagarna tog fram som de viktigaste inför 2011. Kolla in önskningarna här!

Watch it! på uppdrag! Mellan vår egna serie med workshops på Tryckeriet och Open workshops på Fritidsgårdar och mötesplatser så är Watch it! ute på små uppdrag och samarbeten med olika föreningar och verksamheter. Sen sist har vi hållt workshops i olika tappning på bl a Jag bor i Malmö-kongressen, Antirasistiska Filmdagar i Malmö, Internationella Kvinnoföreningen och Inspirationsdagen inför Integrations- och Mångfaldsrundan i Lund. Inför 2011 är nya samarbeten på g med bl a Rädda Barnen, Tamam och DIY i Lund – få koll i kalendern på vår hemsida.

Tidningsskribenter i Malmö Fria Tidning Nu är vi verkligen igång, syns och hörs på många håll. Vi har publicerats i Malmö Fria Tidning några gånger och Watch it!s Nyhetsbrev är nu ett stående inslag för tidningens läsare. Malmö har nämligen nyligen fått den äran att ha sin egna Fria Tidning – tidningen för alla som tröttnat på de stora mediebolagens ensidiga verklighetsbeskrivning, som de själva uttrycker det och som passar utmärkt i ett samarbete med Watch it! som vill ge unga möjligheten att visa sin bild av världen.

En utav våra workshops har även blivit gästad av våra kära vänner från Radio RGRA, lyssna här!

En GOSIG JUL och ett AKTIVT NYTT 2011 önskar Watch it!

– Nästa år fortsätter Watch it! med ännu fler workshops och ännu högre röst från unga,

Du är välkommen!

Kontakt;

Maila info@watchit.nu

eller ring 0702-662056 (Hilda Kraft)

och kolla ofta in hemsidan watchit.nu

Etiketter: ,