Höstterminens hetaste snackisar…

Efter att vi i Watch it! hade avlutat höstens alla aktiviteter med en hejdundrande julfest så satte vi oss ner för att sammanfatta hur snacket har gått hos deltagarna under våra workshops. Detta är lite av vad vi kom fram till;

Teman som behovet av jämlikhet, trygghet och kärlek har varit mest poppis att arbeta kring. Upprörda känslor över att det existerar mycket rasism och intolerans i samhälle har uttryckts.

Det har generellt varit lättare att koppla an till lokala och närupplevda saker än globala och mer abstrakta händelser, även om man många gånger har åsikter om saker som händer utomlands och sådant som ofta är på nyheterna. Deltagarna har gillat att prata om Malmö som stad och sitt eget bostadsområde, och man har mycket klara idéer om hur det kan förbättras. Men Malmö har också fått fina betyg som att det förknippas med; hjälpsamhet, gemenskap och acceptans.

Skolfrågor, jämställdhet och hållbar utveckling är också ämnen som har engagerat.

Några budskap och frågor som deltagarna har valt att förmedla är; ”Hjälp barn i nöd”, ”Är det ok att bära slöja?”, ”Gratis kollektivtrafik”, ”Stoppa våld mot kvinnor!”, ”Ta bort främlingsfientligheten i Sverige”.

Deltagarna har uttryckt att det framförallt har varit kul och spännande att göra saker tillsammans inom ramen för Watch it!. Man stärks av att göra någonting och att se ett resultat efter en workshop.

Hilda, Emma och Daniel