Dags för Nyhetsbrev #5

Två filmer om projektet är lanserade Inom Watch it!s arbetsgrupp har vi många kompetenser 🙂 Lisa och August har gjort vår egen jingel. André har gjort två korta presentationsfilmer om projektet. Först ut kom den animerade – kolla in den här. Med hjälp av Spinneriet, Glokala Folkhögskolans hiphop-kurs, gjordes Watch it! Tha tag movie.

Watch it! skapar Open workshops – en av Watch it! stora poänger är att testa, prova, utvärdera och testa igen. Vi provar; På vilka sätt blir unga engagerade? I vilka metoder och verktyg för förändring hittar vi energi? På vår väg har vi känt ett behov av att diskutera detta med unga på de platser där man vanligtvis hänger. Watch it! har därför jobbat fram ett koncept som vi kallar Open workshops som vi turnerar runt med på fritidsgårdar, mötesplatser och events. I en Open workshop ges möjligheter att diskutera samhällsfrågor och förändring på sätt som kan passa många olika unga.

Sofielunds nya Kulturhus döps till Tryckeriet! Efter diskussioner, tävlingar och ännu fler diskussioner så togs beslutet om att döpa vårt nya kulturhus till Tryckeriet. Lokalerna, där Watch it! har sitt kontor och många av sina workshops, delas med bl a Spinneriet, Medborgarskolan och dansgymnaiset Move-it. Välkommen att hälsa på oss på Tryckeriet, Rolfgatan 7b!

Torsdagsserien fortsätter… Vi har haft teman uppe som; Watch it! Utmanar och gör nyheter, Fronta ditt budskap och Fota ditt Malmö. Diskussionerna har blivit många men framförallt har vi gjort saker; agerat, provat, frågat och höjt våra röster utefter våra åsikter. Vi ses varje torsdag kl 17 på Rolfsgatan 7b. Är du ungefär mellan 13 och 25 år? Kom och va med!

watchit.nu vår hemsida växer, knakar och förändras varje dag! Bästa infon om allt som hänt och kommer att hända i Watch it! hittar du ständigt uppdaterad där. Bilder säger mycket, kolla in dem på hemsidan eller på Watch it!s flickr-konto.

/Watch it!-crew

Ladda upp Watch it! Nyhetsbrev #5 som pdf här!