Boost to ACTIONBoost to ACTION är en samling workshops där vi testar olika sätt att uttrycka åsikter på. Vi diskuterar en del, men framför allt så agerar vi! Är ni en grupp på minst fem personer som är peppade på att göra demokrati, på ett roligt sätt, tveka inte att höra av er! Kontaktuppgifter hittar ni under Kontakta oss.

Nedan är en lista på de workshops vi erbjuder. De funkar oavsett förkunskaper och kan anpassas i tid. Vi älskar att testa nytt så, i mån av tid, skräddarsyr vi gärna workshops efter gruppens önskemål. Vi tar inget betalt, men gillar kaffe 🙂

Klicka på rubrikerna för att se exempel på hur det kan gå till eller kolla in Boost to ACTION vt 2011 och Workshopserien ht 2010 för inspiration.

Vi ses!

Fronta ditt budskap!

Vad vill du säga till alla Malmöbor? Med hjälp av vår fantasi, kreativitet, banderoller, massa färg, gatukritor och tejpgraffiti ger vi oss ut för att fronta våra åsikter på Malmös gator!

Säg det med en QR-kod!

Vi kopplar QR-koder till filmer, foton, bilder eller text och sprider dem på stan genom affischer, fanzines eller flyers. QR-koder är ett nytt, enkelt och kul sätt att sprida budskap på! (Klicka här för att läsa mer om vad en QR-kod är.)

Watch it! NEWS – gör din egen löpsedel!

Vi diskuterar media – vem är det som syns och hörs egentligen? Är det alltid den viktigaste nyheten som hamnar på löpsedeln och kan vi lita på att det är sant? Sen är vi undersökande reportrar och gör våra egna löpsedlar som vi sätter upp på stan.

Watch it! NEWS – filma ditt budskap!

Vi gör filmklipp om saker vi vill ändra på. Genom sketcher, debatter, nyhetssändningar eller andra roliga sätt förmedlar vi våra åsikter. Vid workshopens slut ser vi till att skicka klippen till de politiker (eller andra personer) som borde veta det.

Picture it! – fota ditt Malmö

Vi kollar coola och snygga bilder och sen visar vi, med kamerans hjälp, VÅR bild av Malmö! Vad vi tycker är fett! Det vi gillar! Kanske resulterar det i en fotoutställning eller i ett fotoreportage i en tidning? Det är upp till gruppen själv!

Fanzine it!

Enkelt, snabbt och kul gör vi våra egna fanzine! Det blir mini-tidningar om det vi gillar eller vill berätta. Vi sprider dem över Malmö och ger folk den tankeväckare vi tycker de behöver!

Watch it! intar gatorna

Vi gör en gatuaktion med kroppen som uttrycksmedel. Vi provar, leker och värmer upp innan vi går ut tillsammans för att genom sång, dans, statyer eller gatuteater får allmänheten att vakna till!

Do your pin!

Med bilder, färg, foton, text, klipp & klistra och olika pin-stationer gör vi våra egna pins med de budskap vi vill sprida till alla i vår närhet!

Recycle  it!

Vi tar fram budskap och arbetar kreativt med återanvänt material. Vid slutet av workshopen går vi ut och hänger upp våra tankar och skapar recycled street art 🙂

Adbust it!

Vi diskuterar reklam och leker quizet “Friad eller fälld?”. Därefter gör vi adbusting, alltså ändrar text eller bild på reklamers ursprungliga budskap så att det blir nåt annat. Så som vi vill att det ska va! Sen sprider vi vår bild på stadens gator och torg.