Workshops och grupper vi handlett under årenSåhär har Watch it!s verksamhet sett ut, i stora drag 🙂


BOOST TO ACTION – en samling workshops där vi testade olika sätt att uttrycka åsikter på. Vi diskuterade en del, men framför allt så agerade vi! Är ni en grupp på minst fem personer som är peppade på att göra demokrati, på ett roligt sätt, tveka inte att höra av er! Kontaktuppgifter hittar ni under Kontakta oss. Klicka här för att kolla in exempel på workshops vi kan hålla.

BOOST TO MISSION – Vill du förändra något? Få en utbildning i hur man gör ett projekt – från idé till verklighet! Det kan till exempel vara att sända ditt eget TV-program, planera och genomföra en aktion, anordna en festival, kalla politiker till debatt och mycket mycket mer. Du behöver inte ha massa idéer på lager, Watch it! guidar från brainstorming till action!

TIC TOC – Kids of Democracy – tillsammans med Rädda Barnen träffade vi på torsdagkvällar en grupp på Holma Aktivitetshus som döpt sig själva till Tic Toc – Kids of Democracy. Vi prövade olika kreativa sätt att uttrycka åsikter på har anordnat ett stort event då stadsdelspolitiker och tjänstemän fick veta hur de unga vill förändra sin stadsdel! Gruppen fortsatte under senare delen av våren med studiebesök.

DIY – Do it yourself – Watch it! handleder två DIY-grupper: KüNST som testar allt vi tycker verkar kul; tyg- och garngrafitti, gatukritor, lövgraffiti, klä ut statyer eller pynta busskurer! Vi diskuterar streetart och vad det har för betydelse för oss och samhället. KüNST ses varje tisdag kl 16.30-19.00 på Hemgården.  Watch it, eat it, speak it! som lagar ekologisk och närproducerad mat, tänker och diskuterar kring vad det innebär. Vi kollar på politisk film och snackar sen om vilka budskap den förmedlar och vad vi själva tycker. Ibland gör vi det ena och ibland det andra och ibland både och. Gruppen har döpt sig till Watch it, eat it, speak it! och de är de som bestämmer och fyller träffarna med innehåll. Ses varje måndag kl 17.30-20.00 på Hemgården.

Watch it!-redaktionen – Utvecklar roliga och kreativa sätt att jobba med mediekritik på. Vi använder redan existerande media och gör egen och diskuterar för- och nackdelar med respektive. Vi kollar också vilka det egentligen är som får synas och ta plats i media och försöker sätta fingret på varför det är så? Watch it!-redaktionen använder sig lika mycket av nya som traditionella medier.

Vi fortsätter såklart även våra samarbeten med andra föreningar och projekt och är alltid pepp på samarrangemang. Bjud in oss genom att maila till; info@watchit.nu


Cultural Bombing på Wickmanska i Lund Workshop #4 "Fronta ditt budskap"